torsdag 2. mai 2013

Grove hamburgerbrød


I denne oppskrifta har jeg bytta ut det tradisjonelle hvetemelet med Fibra fullkornsmel. Fibra er et ekstra finmalt sammalt mel som er utvikla for å ha et mer fiberrikt alternativ til sikta hvetemel. Forskjellen på fibra og vanlig sammalt hvete skal være at det er lettere å bake med og malt så fint at det kan brukes i supper, sauser og finbakst.

Dersom du ikke har Fibra (evt gidder å kjøpe det), men gjerne vil ha grove burgerbrød. Bruk f.eks 2 dl hvetemel, og 4 dl rugmel/sammalt hvete fin-eller grovmalt.



Oppskrifta gir 6 burgerbrød.

Hamburgerbrød

2,5 ss rapsolje
2,5 dl vann
1 ts tørrgjær
0,5 ts urtesalt
6 dl fibramel
Sesamfrø til pynt



Varm vann til ca 40 grader. Bland mel, salt og gjær i en bakebolle. Ha i vann og olje. Elt deigen godt til den blir smidig og glatt. La den heve til dobbel størrelse (ca 30-45 minutter).
Trill ut 6 boller, og klem dem flate (ca 1-2 cm). Legg de over på et stekebrett, og la burgerbrøda etterheve i ca 30 minutter. Pensle hamburgerbrøda med litt vann og strø over sesamfrø. Stekes i ovn på 250 grader i 10-15 minutter. Avkjøles på rist.






2 kommentarer:

  1. Digger bloggen din, disse vil jeg prøve å lage :-)

    SvarSlett
  2. Stas å høre!:) Burgerbrøda er verdt et forsøk:)

    SvarSlett