tirsdag 30. april 2013

Påleggsalat med karri


Baguett med kylling og karrisalat er en klassiker på kafe. Kyllingen gjør sjelden noe fra eller til på smaken (det er jo tross alt blant verdens gørreste kjøtt), og det er derfor lett å lage en veggisvariant.
I tillegg til å være et snasent pålegg, er karrisalat innmari godt som fyll i f.eks pitabrød.


Påleggsalat med karri

75 gr lett majones
85 gr mager kesam
3 stilker vårløk, hakka
1 stilk stangselleri, i biter
1 eple, raspa
1 gulrot, raspa
1/4 hvitløk uten fedd, pressa
0,5 ts urtesalt
0,5 ts pepper
1 ts gurkemeie
2 ts karripulver

Vask, rens og hakk grønnsaker. Bland alt sammen i en bolle. Smak til med krydder. Oppskrifta viser bare et forslag, jeg brukte mer enn det som står.
Majones og kesam kan helt fint byttes ut med veganske varianter.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar