tirsdag 28. august 2012

Ostesmørbrød

I vårt naboland i øst er det en selvfølge å spise varm lønsj. Noe det er lett å misunne svenskene for når man sitter med en litt kjedelig matpakka på jobb. Jeg er egentlig en matpakkeentusiast, så det er sjelden misunnelsen er altfor påtrengende. Nå hender det jo ganske ofte at jeg er hjemme rundt lønsjtider, og da kan man jo variere. Derfor vil jeg slå et slag for gode gamle ostesmørbrødjernet! På en enkel og effektiv måte kan man få laget seg et deilig varmt ostesmørbrød.  Man tager hva man har i kjøleskap og kjøkkenskuff og setter i gang.

Ostesmørbrød med svenskeost

2 skiver speltbrød (bruk det brødet du har)
1-2 ts oliven tapenade
1,5 ts tomatpuré
Soltørka tomater
2 skiver Prästost
Frisk basilikum
Salt & pepper

Smør en skive med oliven tapenade, og en skive med tomatpuré. Legg på soltørka tomater, ost, basilikum og salt og pepper. Stek i ostesmørbrødjernet til osten har smelta.
Har du ikke slikt jern, bruk stekeovnen. Den gir et godt resultat, og fungerer veldig bra om du skal lage smørbrød til mange.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar